Honlapkészítés kezdőknek lépésről-lépésre I.rész

honlapkészítés, honlap fejlesztés, profi honlapkészítés,

honlapkészítés, honlap fejlesztés, profi honlapkészítés,

Legalapvetőbb, amit tudnod kell a munkád két szinten történik:
Ezt nem árt tudatosítani, mivel aki most kezdi annak esetleg fontos lehet (A tényleg kezdők esetében.)Én emlékszem 1-2 évtizeddel korábban gőzöm nem volt a mi a szerver?, szummázó válasz, ahol a webtárhelyem van, – és mi a webtárhely és minek? ahova fölteszem az Internetre a tartalmam, és azt hogyan fogom megtenni?…..nem folytatom látható mivel küszködtem fogalomról, folyamatról gőzöm sem volt.
Ma már szinte senki előtt nem ismeretlen (kivétel, akit ez téma nem érdekel).

1. A munka egyrészt a helyi számítógépeden folyik a helyi fájl kezelések céljából, illetve azok létre hozása pl. szövegek, fotók, zenék, videók adjusztálása stb… kinek mi. /Amit eddig is végeztél./

2. A munka másik része egy szerver gépen, ami lehet bárhol, akár Amerikában is. (Sokan használnak különféle fizikailag is nagyon távoli szerver gépeket, más-más céllal.)
2b. Lényeg a Te géped /localgép/ és a szerver gép között teremtenek kapcsolatot a megfelelő programok, amit alább majd megismersz amennyire szükséges. Az alábbiakban kiderül, aki tényleg most végzi el az alább felsoroltakat, már ez a
bevezető szakasz is lényegesen több lesz mint 5perc.:)
De ezekkel később nem kell foglalkozni ez vigasztaljon, csak tényleg a telepítés marad. Aki viszont telepített már CMS honlapot-t úgyis tudja mennyi idő…,de ez nem versenyre megy!!

Csinálsz az okos tolóddal egy fotót, felviszed a számítógépedre.
Onnét beinzertálod a WordPress oldaladra és egy klikkel, máris láthatja a világ. DE addig el kell jutni, amihez kövesd az alábbiakat.

WordPress telepítéséhez szükséges eszközök:

 • Legelőször is magára a CMS honlapkészítő rendszerre.
  A honlapkészítő telepítő rendszer pontosan innét tölthető le magyar verzióban: WordPress letöltése>>


 • Total commander, vagy Filezilla,.. Ezek a helyi gépeden a fájl kezelésre kellenek. Total commander eléréséhez vezető út itt Total commander letöltése
  Ha nem tudod egyes esetekben mit tegyél kattints amíg elkezdi és befejezi a telepítést.A Windows esetében 90%-ban ez mindig egy fájlneve.exe fájl kiterjesztés kell legyen.
  Filfezilla letöltéséhez innét egyből oda juthatsz most>>>


 • Winscp az FTP eléréséhez kell, de megteszi a fentebbi fájl kezelő egyike is. Minden esetre ezt javaslom, szerintem stabilabb eredményt biztosít fájl mozgatás közben elakadás esetén is. Winscp-hez vezető úthoz kattints a linkre: Winscp letöltése

 • Putty A szerveren való intézkedésekre, gyakorlatilag a Total commender szerveri változata kis túlzással. Putty főoldal elérésének útja Putty letöltése Mintha amatörök rakták volna össze miközben az ERDETI Putty oldalra értél. “Download Putty here” klikelsz az oldalon, ami elvisz a letöltő oldalra, ott pedig a putty.exe fájlra klik és indul a letöltés. Putty letöltő oldala pontosan itt>>

  Notepad++ ezt is érdemes lehet letölteni, akinek van Dreamweaver, vagy hasnló HTML, webfejlesztő program, akkor sínen van. Az első az ingyenes, a második, nagyon nem:) Notepad+ letöltése innét>>>
  Ezt lehet helyettesíteni szimpla (nem formázó) legegyszerűbb programmal, mint a Windows Jegyzettömbje, vagy Wordpad, ami már formáz kissé, de a OfficeWords-től erre a célra minden jobb!


 • phpMyAdmin képes az adatbázis mindennemű kezelésére. Ezt szintén biztosítják, amit nem valószínű, hogy le kell töltened, de ismerkedni, ha kellene itt lehet vele.>>>
  Ezzel foglalkozni kezdőknek még nem ajánlom, van sok más amivel elsődlegesen kell, de aki nagyon agilis és ideje töménytelen tegye.


 • Böngésződ nyilván van. Ha nem Firefoxot használsz javaslom a barátkozást majd később, ha komolyabban foglalkoznál a webbel. Tele van pluginnal, gyors, ingyenes, mint a WordPress. ..és tudod a WordPressnek is ez az egyik, vagy a legnagyobb előnye. Pluginok nélkül, csak félkezű óriás lenne, mind a kettő. Firefox originál elérése itt található Firefox letöltése – magyar verzió.

  II. WordPresss telepítéséhez intézni kell

  Alábbiakat Neked, csak intézni kell, más teendőd nincs. Lényeges válassz olyan céget, ahol mindent intéznek egy helyen és ha lehet Linux* operációs rendszer legyen a szerveren!! Linux Ubuntuban körül lehet nézni és letölteni itt>>  Egy Linux szerveren működik ez a honlap is ott van, még soha nem állt le 20 éve. ( Webtárhely ügyben keress meg a itt>>> )

 • Domain, vagy aldomain név A domain/aldomain neved találd ki, amelyik a leginkább megfogja a weboldalad lényegét! Ha meg van írd le, mert nem jut ismét esetleg eszedbe.
 • Webtárhelyre méretet kérnek, általában a legkisebb kezdetben elegendő, ha meg annyira fejlődsz megéri és lehet is változtatni.
 • FTP elérés Amikor megkapod a jelszavat jegyezd meg értve: írd le, mert sokszor van hogy azt mondjátok nem stimmel a telepítéssel és csupán valamelyik adatbeviteli mezőben hibáztál!
 • Mysql adatbázis lehetőség a webtárhelyen Általában mindenhol van, kérd el, de kapod is a szükséges adatokat: Adatbázis neve, jelszó, és a “localhost”. Ez utóbbi 90%-ban mindenhol ez.
 • PHP kiszolgálás az a világ legelterjedtebb programnyelve. Ebből, csak annyi a lényeg a PHP alkalmas a WordPress telepítés feltételeinek.
 • Egy jó szerver háttér kell, ahol többek közt van gyors lehetőség a rendszergazdával beszélni, ha szükséges lenne. (van hogy igen kell! ..és akkor ez hirtelen NAGYON fontos feltétel lesz) Ám ha csak az olcsó szerver volt fontos, akkor hibáztál.
  Ha ebben segítség kellene írj Nekem>>


  De a legcélszerűbb azt mondani, hogy WordPress-hez van szükséged webtárhelyre meg tudják/akarják oldani, vagy nem. Egyértelmű választ kell adjanak.
  Most hogy minden ami szükséges meg van (ha kihagytam volna valamit, köszi ha szólsz közvetlen kapcsolatban gyorsabb)

TÉNYLEG KEZDŐDIK A honlapkészítés!!
WordPress telepítése itt>>>

Infó plusz:
LINUX* Sőt, nekem a Linux UBUNTU a nyerő, mivel az alapja a Linux Debian, amely a legstabilabb Linux szervernek számított szakmai körökben. Az Ubuntu a Linux Debian disztribúciója és szinte naprakészen frissítik. Szerverre és deszktop kivitelben egyaránt KIVÁLÓAN használható Windows helyett. Deszktop formációban klikkelhetős mint a Windows, csak minden ingyenes és mégis jobb. :-) TELJESEN INGYENES OPERÁCIÓS rendszert használhatsz pl. Windows helyett, ha unod az állandó Windows 50-70.000 Ft vételi árakat. Nem beszélve Microsoft Word és sok minden más, amiket 80%-ban IGEN MEG kell venni.
Linux Ubuntuban 80-90%-ban NEM kell megvenni semmit!

 

honlapkészítés fejlesztés, honlapkészítés oktatás kezdőknek, honlapkészítés telepítése részletesen