WordPress sablon webdizájn testreszabása

Webdizájn egyediesítés WordPress Sablonok

Először is válassz webdizájn magadnak, ezt leginkább úgy teheted meg, hogy a WordPress webdizájn készítményeiből választunk. Azért is javaslom különösen kezdetben a WordPress webdizájn alapértelmezett sablonjait, mivel azok biztosabban frissülnek automatikusan minden WordPress rendszer frissítéssel egyidejűleg (bár nem garantált).
A biztonságot fokozza, ha olyan themest választunk, amit sokan használnak (ez minden esetben jól adminisztrált), így a készítője nagyobb felelősséggel frissíti a sablonokat. (tovább…)

CMS (Tartalom Kezelő Rendszerek) legismertebbek

honlapkészítés, cms rendszerek, tartalom kezelő rendszerek,

honlapkészítés CMS

WordPress 2003-ban startolt Jelenlegi verzió: 3.4.1 2015-ben
A WordPress elődje a b2/cafelog volt,[2] melyet röviden b2 néven ismernek. Ezt szintén PHP-ben programozták és a jelenlegi verzióhoz hasonlóan szintén MySQL-t használt. Becslések szerint a b2-t 2003 májusában mintegy kétezer blognál használták. Fejlesztését Michel Valdrighi kezdte el, aki jelenleg a WordPress egyik fejlesztője. Bár a b2 hivatalos utódja a WordPress, jelenleg is fejlesztés alatt áll egy másik ettől független, b2evolution névre keresztelt projekt.A WordPress először 2003-ban jelent meg Matt Mullenweg és Mike Little közös munkájaként. A nevet Christine Selleck Tremoulet, Mullenweg egyik barátja javasolta. (tovább…)

Honlapkészítés oktatás online

Honlapkészítés online tanfolyam lépésről-lépésre

A honlapkészítés oktatás kezdő csomag tartalmaz minden olyan weboldal funkciókat és annak plugin bemutatásait, amelyek általában minden weboldal elengedhetetlen kellékei. Ezért nagyon stabil alapot kapsz a továbbiakhoz és nem lesz nehéz komplex weboldalt készítened. A honlapkészítés oktatás kezdőknek bemutatása lépésről-lépésre történik, mint ahogy azt élőben Neked végre kell hajtani részletes útmutatással.

HONLAPKÉSZÍTÉS TELEPÍTÉST BÁRKI MEGTUDJA OLDANI!


Miért nem videós, esetleg szöveges leírással történnek a bemutatók? Mindegyiknek van előnye és kevésbé előnyös oldala.
A screenshot (képernyő pillanat képek) bemutatónak előnye, hogy a kezdő, akinek nincs rutinja hamar átlátni az Ő saját tempójába haladhat (gyorsabban-lassabban ugorhat át részeket) miközben nem kell stop-start videóra is figyelni.
A videónak előnye, hogy folyamatában lehet látni a műveletet, az említett kompromisszum mellet. Azt hiszem a kettőt kísérlem meg ötvözni ez így lassabb, de mindenki tetszése szerint választhat.
A honlapkészítés oktatás kezdő csomag tartalmaz minden olyan weboldal funkciókat és annak plugin bemutatásait, amelyek általában a weboldalak elengedhetetlen kelléke. Reméljük elégedett leszel a WordPress oktatással, de bármilyen kérdésed van kérdezz az adott tartalom alatt, vagy késlekedés esetén közvetlenül itt >>>

HONLAPKÉSZÍTÉS TELEPÍTÉS KEZDŐKNEK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE
kattints ide>>>

Tinymce szövegszerkesztő editor hozzáadása

A honlapkészítés Tinymce szövegszerkesztő, amivel a bejegyzéseinket széppé formázhatjuk, semmilyen html, css tudás nélkül. A Words szövegszerkesztőt mindenki ismeri, gyakorlatilag ez ahhoz szerényebb formában, de amit tud ugyanúgy működik. Ennek okán nincs ok, hogy ennek használatáról beszéljek.
Az alábbi képek bemutatják sorrendben a főlépéseket, majd a bennük lévő nyilak az ott lévő magyarázatokkal jól beállítható a Tinymce advanced szövegszerkesztő editor hozzáadásától a beállítás végéig. Tinymce editor plugin fő lépései:
Bővítményt, plugint adsz a WordPress rendszerhez, hogy ezt meg tudd tenni, a tárhelytől megfelelő jogosultság kell kérned (ha nem adták volna még meg).

1., Vezérlőpult beállítások új plugin hozzáadása
2., Tinymce advanced wordpress plugin aktíválása
3.,Tinymce advanced wordpress plugin beállítása

(tovább…)

WordPress telepítés beállítások befejezése IV. rész

WordPress weboldalunk vezérlőpultjára összpontosítunk ismét. Az alábbi beállításokat fogjuk megtekinteni: (Ez gyakorlatilag a befejező rész a vezérlő pult beállításoknak.)

1., Bejegyzések/oldalak hozzáadása
2., Kategória létrehozása
3., Címkék hozzáadása
4., Médiatár
5., Hozzászólások
6., Felhasználók
7., Eszközök – exportálás/importálás
(ez tömören is soknak látszik mi?)

Legyen az a mottó: Semmi sem olyan nehéz és sok, mint amennyire látszik.
(tovább…)

WordPress vezérlőpult beállítása III.rész

WordPress vezérlőpult beállításai:
Ez picit nem olyan könnyű mint a telepítés, több lesz mint 5 perc 🙂 de könnyen végrehajtható, inkább munkásabb:)
Ezt a műveletet, csak akkor lehet elvégezni (és érdemes olvasni is), akiknek a Domain nevük adatbázisuk elintézve és a wp-config.php fájl beállítva (vagyis a korábbiakat olvasta 1.-2. rész szerint eljártak).

Elsőként belépve a WordPress-be az alábbi kép fogad. (tovább…)

error: Content is protected !!