A honlapkészítés Tinymce szövegszerkesztő, amivel a bejegyzéseinket széppé formázhatjuk, semmilyen html, css tudás nélkül. A Words szövegszerkesztőt mindenki ismeri, gyakorlatilag ez ahhoz szerényebb formában, de amit tud ugyanúgy működik. Ennek okán nincs ok, hogy ennek használatáról beszéljek.
Az alábbi képek bemutatják sorrendben a főlépéseket, majd a bennük lévő nyilak az ott lévő magyarázatokkal jól beállítható a Tinymce advanced szövegszerkesztő editor hozzáadásától a beállítás végéig. Tinymce editor plugin fő lépései:
Bővítményt, plugint adsz a WordPress rendszerhez, hogy ezt meg tudd tenni, a tárhelytől megfelelő jogosultság kell kérned (ha nem adták volna még meg).

1., Vezérlőpult beállítások új plugin hozzáadása
2., Tinymce advanced wordpress plugin aktíválása
3.,Tinymce advanced wordpress plugin beállítása

 • Vezérlőpult beállítások menüre klikkelünk 1-es pont, (vagy a kurzort fölé húzzuk) alább itt a kép.
  Új bővítmény hozzáadása 2-es pont
  Nézzünk körül találu
  nk egy mezőt az a “Keresés mező” (3-as) lesz beírjuk “Tinymce” editor nevét, – amit 1 millióan töltöttek le. (azaz a legnépszerűbb és jó editor)! Ezért javaslom és a tapasztalatom is, hogy minden rendben vele.
honlapkészítés, tinymce hozzáadása honlaphoz, honlapfejlesztés,

honlapkészítés, tinymce hozzáadása honlaphoz, honlapfejlesztés,

 • Vezérlőpult>”Új hozzáadása”menüre kattints, láthatod a Tinymce advanced címével egy sorban a “Telepítésre most” gombot. Erre klikk és elindul a telepítés pillanatok alatt kész.

wordpress_plugin_hozzaadasa_tinymce_advanced

 • Tinymce advanced wordpress plugin aktíválása.
  Ez nagyon egyszerű lépés a “Bekapcsol” linkkel aktiválod a Tinymce plugint. Ezután jön a beállítása a következő képen.wordpress_plugin_tinymce_advanced__hozzaadasa3

 • Tinymce advanced wordpress plugin beállítása

Itt a tényleges szövegszerkesztőt látjuk. A szerkesztő felületen van egy felső és egy alsó gombok/ikonokból álló rész.
Feladat nagyon egyszerű drag end drop fogd és vidd tecnikával lehet az ikonokat mozgatni. (A kurzort bal klikkel TARTVA az ikont addig visszük, ahova szeretnénk elhelyezni, és ott elengedjük)
1., Felső részen, ami nem tetszik azt vigyük az alsó részben ott engedjük el a fent leírt módszerrel.
2., Ami tetszik, azt vigyük a tinymce editor-szövegszerkesztő felső gombsorába, ahova pontosan beakarjuk illeszteni. Ezzel lehet így ismerkedni.
3., Mentés, amikor ennek a végére érünk.
Érdemes tudni hogy a szövegszerkesztő felső részén látható lesz a teljes menü lehetőség menü formában.

wordpress_plugin_tinymce_beallitasa

 

error: Content is protected !!